Friss topikok

  • gy...: Kapsz a hozzászólásról emailt? (2023.03.29. 16:44) 10.20.
  • kutyáslány: Ez egy ilyen beszivecskezendo poszt. :-) (2018.06.23. 20:14) 06.20.
  • kutyáslány: Hogy vagy? Rendben vagy? Merre vagy? (2017.03.31. 08:40)
  • Vaga: Azok tényleg :) (2016.11.28. 18:59) 11.26
  • Vaga: EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Húzogatod jobbra? (2016.11.22. 19:38) 11.21.

2018.01.30. 18:57 winninger jolán

2018.01.30.

Voltam szülőin. Már régen voltam, de most három órát lehettem végre a nagy magyar anyák között, erről az autentikus programról egyébként tavaly ki is fejtettem a véleményem és majdnem húszezren olvasták, szóval már tuggyátok. A lényeg, hogy mivel Panna is és több tizenegyedikes előrehozott érettségit tesz, pölö angolból, megtanítottak pontokat számolni (minden honlapon fent van). És néhány tanácsot is kaptunk (úú nagyon komolyakat, mert akiket a lábjegyzet érintett, biztosan sosem nézett utána...), megfejelve némi fordulatos történettel (én gyerekem, ő gyereke, mi gyerekünk egyszer már...). Aztán a saját ofő is tartott egy külön szülőit, szerencsére hozott öt kiló házisütésű kenyeret is, amit elmajszolgattunk, felírtunk néhány dátumot és megbeszéltük, hogy csóri gyerekek mennyire túl vannak terhelve. Majd letöröltük a morzsát az asztalról. És szégyelltem magam erősen, remélem a többi szülő is, legyen bármilyen munkájuk. Például én a sokszor 14 órás napi adagommal. Például az ofő, akinek hol van ideje 5!! kiló kenyeret megsütni (ha nem jönne be a suli, mehet péknek), dagasztani, keleszteni (egyébként fogok tőle kérni kovászt). Mert csak röpködtek a faktok, szintek (emelt és közép), átlagok, versenyek... Panna elmegy májusban előrehozott érettségizni középszinten. Aztán szeptemberben elmegy egy előrehozott emeltszintű érettségire. És jövőre elmegy a normál időben tartott érettségire. Aztán felvételizik. WÁTÁFÁK???És még sorolhatnám, hogy mennyi mindent csinál, s néha tényleg úgy néz ki, mint egy kiégett negyvenes. Sokszor mondom neki, hogy ennyi tanulással egy diplomát simán kaphatna, de most tényleg.... Miért csináljuk ezt velük?? Már megint bősz vagyok és lassan kölesgolyós, fejkendős anyaképet vetek ide a monitorra, pedig nem. F@szkivan, hogy túlhajtuk őket egy idióta, túlpörgetett, élhetetlen jövőkép miatt.

ui:mindeközben az édesanyja, vikike, ma nagyon gondolkodott az autóban, a Hungárián, ahol a fél életét éli, hogy hmm, idén enyhe tél van-e. Vagy lehet, hogy annyira nem, végülis fázott eleget. De tavaly jobban fázott...Ezt mindenképpen meg kell kérdeznie az anyukájától...hogy hideg, vagy enyhe tél van-e idén... És kinézett újra a szélvédőn, ahol legalább a nap besütött, így fotoszintetizált egyet....

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vasmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4313618140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása