Friss topikok

  • gy...: Kapsz a hozzászólásról emailt? (2023.03.29. 16:44) 10.20.
  • kutyáslány: Ez egy ilyen beszivecskezendo poszt. :-) (2018.06.23. 20:14) 06.20.
  • kutyáslány: Hogy vagy? Rendben vagy? Merre vagy? (2017.03.31. 08:40)
  • Vaga: Azok tényleg :) (2016.11.28. 18:59) 11.26
  • Vaga: EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Húzogatod jobbra? (2016.11.22. 19:38) 11.21.

2013.03.18. 09:07 winninger jolán

Kórház

12032013422_1363594657.jpg

Kórházban lenni nem jó, de azért nem is rossz, ez volt Andris konklúziója, amikor a kerekek csattogása közben próbálta megfogalmazni az egész dologgal kapcsolatban, hogy mit érez. Éppen kifelé mentünk egy UH vizsgálatra az osztályról, nagy luxus volt ez, mert már 4 napja csak a folyosón róhattuk az értelmetlen köröket, vagy az ágy körül lógtunk. Szóval álltunk játszóruhában a sok ideges ember között a váróban, mindenki félt és olyan külvilágszaguk volt. Látod, nekik milyen rossz, mert attól félnek, hogy kórházba kerülnek. Pedig, amikor már bent vagyunk, akkor derül ki, hogy nem annyira rossz ám...

12032013421_1363594527.jpg

Persze mindez csak nézőpont kérdése. Mert anyával, XXI. századi technikával és néhány hasonló korú gyerekkel tényleg túlélhető a dolog, mert a krupp, asztma az olyan állapot csak a kórházakban, amihez a szegény páciens hozzászokik, és vidáman éli tovább a mindennapjait. Andris pedig, aki az első napokban az egész osztályt ijesztgette a feldagadt fejével és a pöttyeivel (azt hiszem, a pötty kifejezés nagyon gyenge), asszimilálódott a néha tábori hangulathoz. Endrét például sosem felejtem el, de tényleg. Az éjszaka közepén érkezett, reggel pedig csak ijedten pislogott órákig. A társasozó gyerekeket nézte, miközben a Bogáncsot csak alibinek tartotta. Aztán feloldódott és kiderült, hogy egy nagyon kedves és vidám figura, akinek öt testvére van. Krumplit ültet a lakásban, édesanyának hívja az anyukáját, ha hazatelefonál nem felejti el megkérdezni, hogy a kicsikkel mi van és ha bármit kap, gondolkodás nélkül körbejárja a szobát, hogy mindenkinek jusson belőle.

És hát olyan dolgok derültek ki a számomra, hogy lehet aludni 6 napig gyerek mellé borulva, és igazán az optimizmusod sosem veszik el, csak átalakul. Mindig a következő lépésig.

Ja persze, voltak bohóc doktorok is. Amit csinálnak biztosan nagyon jó, persze azoknak, akik éppen ráérnek figyleni a nagyon direkt és nagyon impulzív akcióikra. Hozzánk mondjuk dramaturgiailag pont rosszkor érkeztek, mert hat nap alatt egyszer volt Andris csak rosszul, hányingerrel és hasgörccsel, aminek mondjuk egyáltalán nem volt köze a betegségéhez, de mindegy. De még így is, amikor a kezébe nyomták a mini gitárt, hogy pengesd meg, mert akkor kiszabadul a bohóc feneke a székből, Bundi gondolkodás nélkül eljátszotta a zsip-zsupot, amitől csak a bohócok lepődtek meg igazán.

Egyébként, aki kórházban dolgozik gyerekekekkel mind tündéri. Kivéve az osztályvezetőt, de szerencsére ő nem is nagyon akar vegyülni, a többiek pedig feledtetik azt a kis malőrt, hogy a sok év tapasztalattal és nyilvánvaló tekintéllyel együtt, valahol elveszett a lényeg a szeme elől, mármint a gyerekek.

Amúgy pedig mindenből tanulunk. Hogy branüllel a kézben is várni kell egy következő lépést, akkor is van mindig valami, ami bent tart a hétköznapokban, lehet nevetni, bosszankodni, eredményeket várni, vérvételtől félni, aztán túl lenni rajta és megint várni a holnapot, mert, ha minden jól megy, akkor az úgy is eljön. Mert ott a kórházban, csak egy dologra nem gondol senki, hogy nem...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vasmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr595140652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása