Friss topikok

  • gy...: Kapsz a hozzászólásról emailt? (2023.03.29. 16:44) 10.20.
  • kutyáslány: Ez egy ilyen beszivecskezendo poszt. :-) (2018.06.23. 20:14) 06.20.
  • kutyáslány: Hogy vagy? Rendben vagy? Merre vagy? (2017.03.31. 08:40)
  • Vaga: Azok tényleg :) (2016.11.28. 18:59) 11.26
  • Vaga: EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Húzogatod jobbra? (2016.11.22. 19:38) 11.21.

2009.11.27. 11:59 winninger jolán

Gyümölcsnap

Az oviban, a csoportszobák mellől, egyszer csak lekerültek a gyümölcsnapos táblázatok. Először arra gondoltam, hogy valamilyen csoda folytán, van pénze a közétkeztetésünknek arra, hogy naponta hozzon egy vagon, friss gyümölcsöt, de aztán kiábrándított Klári néni, hogy nem erről van szó. Itt jegyzem meg azért azt is, hogy a befizetett összeg, amit a gyerekek egy ebédéjére, uzsijára lebontva fizetünk, nevetségesen kevés, még akkor is, ha valaki rászoruló. Nem kapsz két fogásos ebédet 217 forintból sehol. Szóval, visszatérve a gyümölcsre, azért nem lehet kollektíve beosztani, hogy melyik család hozza a banánt, mert valaki feljelentette az ovit, számomra ködös indokokkal és körülmények között. MIVAN?

Amennyire tájékozott vagyok a gyümölcsnap létjogosultságának ügyében, gyakce minden oviban létezik és működőképes. Eddig nálunk is kiváló volt, egy szatyor almát, körtét, narancsot, mindenki valahogy össze tudott dobni, és örültünk, hogy rágcsáltak finomságokat az oviban. Megdöbbentő, hogy valaki ilyen ügyben nemcsak papírt pazarol, és időt (nemcsak a sajátját, hanem az ügyintézőjét is), nyilván hosszú percekig végig gondolta a dolgokat és úgy ítélte meg, hogy neki annyira igaza van, hogy annyira. Állítólag (muhaha, pontos forrás), valaki felháborodott azon, hogy az előtte lévő szülő 4000 forintért hozott gyümölcsöt.?? Szerintem minimum tessék örülni, hogy nem cigit, vagy mozijegyet vett a pénzéből, hanem a gyerekeinknek gyümölcsöt. Ha ő nem tud ennyit áldozni rá, nem baj, de akinek ez fontos és olyan szerencsés, hogy tud is hozzátenni a gyümölcsnaphoz, köszönjük meg és örüljünk.

Vajon, aki ezt elintézte, gondol-e arra, hogy a saját gyereke ezentúl mit fog rágcsálni délelőtt? Vagy a lényeg nem ez, hanem hogy neki igaza van?

Nem is tudom mit lehet erre mondani, hogy milyen világképpel szaladgálnak emberek, ránézésre teljesen normális ábrázattal. Ha neki szar, hát legyen mindenkinek az. Király. Most akkor megszervezem mail-en, hogy aki szeretné és tudja is folytatni a gyümölcsnapot, az csatlakozzon, önkéntes alapon.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vasmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr971556110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magenta (törölt) 2009.11.27. 15:19:52

Lányoméknál ezért nem lesz osztálykirándulás, pont nyolcadikban. Mondhatom, a gyerekek rohadtul boldogok...

winninger jolán 2009.11.28. 11:46:48

Ez elképesztő, én komolyan nem emlékszem, hogy a mi időnkben lett volna-é ennyi szarrágás.

Magenta (törölt) 2009.11.28. 14:40:17

Manapság szinte a két véglet van: gazdag és szegény. Középút valahogy egyre kevesebb, élesednek a határok, jobban és jobban szégyelljük, hogy "nincs rá pénz", miközben a média nyomja az agyunkba, hogy "fogyassz".

Amikor én jártam általánosba, még nem volt annyira ciki, ha valakinek nem telt valamire. Ma már sajnos senki nem fogja megmondani az ofőnek, hogy nincs pénze az osztálykirándulásra (bár szerintem akár a szülők is szívesen összedobnák a pénzt a gyereknek, hogy ne maradjon ki.)

Nem. Inkább szaladunk panaszt tenni, nagymellénnyel árulkodni, eltakarva a saját (saját?) szégyenünket (szégyen ez?).

winninger jolán 2009.11.28. 16:44:24

Egyébként tényleg így van, de már nemcsak azért szégyelljük magunkat, ha nincs, hanem akkor is, ha van. Például azért is vállaltam el az SZMK tagságot, hogy legálisan vihessek cuccokat az oviba. Idén nincsenek is illúzióim, hogy összejön az ünnepekig a csoportpénz, egyszerűen kipótolom. És megveszem az óvónők ajándékát, a dadusok virágát és nem csinálok már világnézeti problémát abból sem, ha valaki megfúrja, demokráciából. Vicces egyébként, hogy a leglelkiismeretesebb szülők mindig azok, akiknek tényleg hiányzik otthonról a csoportpénz. És pont a múltkor gondolkodtam azon, hogy mit gondolhatnak az óvónők, ha csak úgy beviszek egy rakás játékot, mit akarhatok, pedig nyilván semmit, csak dühít, hogy elteszik a kisautókat és nincs orvosos szett. Pedig normális esetben arra kéne gondolnunk, hogy de fognak örülni. De lehet, hogy csak túl komplikáljuk...

winninger jolán 2009.11.28. 16:46:32

természetesen túlkomplikáljuk
süti beállítások módosítása