Friss topikok

  • gy...: Kapsz a hozzászólásról emailt? (2023.03.29. 16:44) 10.20.
  • kutyáslány: Ez egy ilyen beszivecskezendo poszt. :-) (2018.06.23. 20:14) 06.20.
  • kutyáslány: Hogy vagy? Rendben vagy? Merre vagy? (2017.03.31. 08:40)
  • Vaga: Azok tényleg :) (2016.11.28. 18:59) 11.26
  • Vaga: EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Húzogatod jobbra? (2016.11.22. 19:38) 11.21.

2009.03.15. 11:31 winninger jolán

Urbánus gondolatok

Azt olvastam, hogy mára sorsfordító dolog történt az urbanizációban, ugyanis többen élnek már a világon városban, mint vidéken. Nos, ha anyámnál vagyok Márián, hiába Balaton és hiába ismerek mindenkit, így a sarkon lévő közértig is egy óra az út, szóval nem az igazi. Még a legjobban élők is napi szinten hiányolnak dolgokat, most teljesen mindegy (jó, nem mindegy, csak így rövidebb), hogy kulturálisan, vagy szociálisan. Az csak egy futurisztikus álom, meg jó mondani, hogy ha öregek leszünk, majd lent élünk a Balcsin, mert biztosan nem fogunk. Egyrészt tököm tudja, hogy mi lesz velünk, másrészt a legkisebb baj miatt is feldobhatjuk a talpunkat. Mire normális kórházba ér az ember, simán lehúzták a rolót. Szóval, ahogy olvastam a cikket, azon kezdtem gondolkodni, hogy alapvetően, a mezőgazdasági vonatkozásokat leszámítva, minek is a vidék... miért nem városiasítjuk el az egész földet, úgy is mindenki arra vágyik, hogy nagyvárosi legyen. Gépesítsünk el mindent, a föld népességének a fele amúgy is konzumidióta. De sok újat ezzel nem mondok, hiszen valóban erre tart a világ. És ez pedig nem szül mást, mint belső feszültséget. Miközben valahol belül, talán a felettes, tudat alatti énünk visszavágyik a természetbe és valamilyen örök, aranykort akar, addig a világ tol minket egy egységes, elbutult, leegyszerűsített, technika-őrült világba. De hát logikus, sokkal jobban irányítható így az ember, mint egyébként.Ezért nem költözünk el egy szebb és jobb házba, mert vágyunk a paraszti gyökereinkre, amit a házunk és kert képvisel, s ezért nem cseréljük el távolabbi luxusra, ami messzebb a várostól megfizethető lenne. Mert már urbánusak vagyunk. Én amúgy nagyon, két hete be vagyok zárva Andris betegsége miatt és nagyon mennék. Kiöltöznék, kisminkelnék, újra széppé varázsolnám magam (ehhez amúgy nem smink, hanem egy jó alvás és pihenőnap kéne) és felnőtt, gyerekmentes emberek közé mennék. De végül is nem tudom, mit sír a szám, 10 év múlva lesz elég időm magamra:) Így jutottunk el a világ globális problémájától, a saját fisfos nyomoromig:D

Nagy volt a szám a kokárdákkal, erre jól elfelejtettem kikészíteni, ezért a két lány, plusz Gy. kokárdátlanul mentek görkorizni. Ez van. Pedig "..Mit kíván a magyar nemzet? Magyar nemzeti hiphop rapet:)))))))))))))"

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vasmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr51003173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása