Friss topikok

  • gy...: Kapsz a hozzászólásról emailt? (2023.03.29. 16:44) 10.20.
  • kutyáslány: Ez egy ilyen beszivecskezendo poszt. :-) (2018.06.23. 20:14) 06.20.
  • kutyáslány: Hogy vagy? Rendben vagy? Merre vagy? (2017.03.31. 08:40)
  • Vaga: Azok tényleg :) (2016.11.28. 18:59) 11.26
  • Vaga: EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Húzogatod jobbra? (2016.11.22. 19:38) 11.21.

2009.02.25. 13:13 winninger jolán

A nacionalizmus temetése

Ez a cigány kérdés nagy divat lett mostanában. Ráadásul az érintett felek is felvették a kesztyűt, vagy persze az is lehet, hogy a "fehér" magyarok ütöttek csak vissza. Szerintem túl sok energiát ölünk a kérdésbe, rengeteg mindentől félhetünk, a tanulatlan és rosszindulatú emberektől, az elektroszmogtól, de a ráktól kezdve a világbéke elmaradásáig mindentől. Oldalakat lehetne arról írni, hogy van-e létjogosultsága egy olyan mondatnak, hogy "nem szeretem a cigányokat", vagy egy olyannak, hogy "szeretem a zsidókat". Van egy réteg, aki képtelen integrálódni, és most tök mindegy, hogy miért, a lényeg, hogy mindkét félnek közeledni kell a másikhoz. Csak hát azok a címkék...Bennem is van cigány vér, bár anyám tiltakozik, apámon azért látszik, vagyis inkább nagyapámon. Soha nem érdekelt, mint ahogy az sem, hogy Gy. meg sváb. A cigány lopós. Én soha nem loptam, nem is fogok. Nem estem teherbe 13 évesen, nem élek kolóniában 28 rokonommal, egyszóval nem ez határoz meg. S azzal, hogy leírtam ezt az előző mondtaot, nem csak diszkriminálok, hanem egyben gondolkodás nélkül nyalom föl a cetliket rájuk. De hát van benne igazság, csak nyilván nem az a lényeg.Mondhatnám, hogy utálom a svábokat, mert smucigok, vagy a zsidókat, mert erőszakosak. Volt egy zsidó szerelmem, persze nem emlékeztünk erről meg mindig, de tudtam. És leszartam.

Mindegy, a szomorú az, hogy amíg a cigány kérdésen rágódunk, hogy mennyire elmaradottak, addig nincs a híradóban főcímen, hogy a sarki hajléktalanok összeverték egymást, hogy nincs pénze a szegedi állami gondozottaknak egyáltalán és hogy napi szinten mély szegénységben él több ezer gyerek. Nem cigány.



A múltkor hallgattam a rádióban, amikor valaki boncolgatta, hogy miért is ilyen Magyarország. Figyeled, miért ilyenek a magyarok, úgy skatulyázva, mint cigányt, zsidót, ortodox istenkínját. Szóval a válasz az, mert nincs huzat. Egyszerűen beállt a levegő, s most lelki szemeid előtt jelenjen meg a Kárpát-medence, ahol bennreked minden, a körülölelő hegyek miatt. Világos. Ugyan azokat a dolgokat gyűrjük, gurigázzuk évszázadok óta. Gy. tegnap a CNN-en nézett valamit Rubic Ernővel kapcsolatban (valamit, hát az új játékát). Nálunk egy kurva szó nincs róla, de persze büszkék vagyunk rá...Ha igazán látni akarjuk magunkat, mondta agyunk, akkor külföldi riportokat kell nézni, hogy milyennek látnak minket. Szóval a határ túloldalán egyértelműen látják, hogy kettészakadós ország vagyunk. Ez a karmánk, középen a Duna és a Tisza csapja ketté az egész országot, beleértve a fővárost is, ugye. Miközben elment mellettünk a világ, beleértve egész Európát, addig mi durva jobb és baloldal lettünk, amit kezdtünk a kurucokkal, labancokkal. És akkor jó az egyik oldalnak, ha szar a másiknak, azt az energiát pedig, amit más országok mondjuk fejlődésre áldoznak, mi évszázadok óta egymásra basszuk el.

Ami ijesztő, hogy Gy. komolyan gondolja szerintem ezt a Szingapúr dolgot, megnéztem a térképen, nem gondoltam, hogy ilyen messze van...Mindegy, egyelőre halogatunk, amiről ugyanis nem beszélünk, az nincs. Amúgy már egyáltalán nem érdekel, hogy magyar vagyok, egyszerűen én akarok lenni, a gyerekeim pedig legyenek csak nyugodtan világpolgárok. Akik meg egyesüljenek...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vasmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr58965133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása